خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی

8 دلیل خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی + علائم خرابی

خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی یکی از رایج ترین مشکلات بوده که عملکرد لباسشویی را تحت تاثیر قرار می دهد. بلبرینگ‌ قطعه ای مهم و حیاتی برای کاهش اصطکاک و تسهیل چرخش موتور و درام ماشین لباسشویی است. در صورت آسیب دیدگی این قطعه، صدای بلندی از دستگاه شنیده می شود که ناشی از برخورد یا ساییدگی است. خرابی بلبرینگ بنا به دلایل مختلفی اعم از استفاده طولانی‌ مدت، عدم تعمیر و نگهداری مناسب یا وارد شدن فشار زیاد به دستگاه بوجود می آید که منجر به توقف عملکرد لباسشویی می شود. در ادامه به بررسی دلایل خرابی قطعه و روشهای جلوگیری از آن می پردازیم پس با ما همراه باشید.

بلبرینگ ماشین لباسشویی چیست؟

بلبرینگ‌ یا یاتاقان قطعه مهم و حیاتی در دستگاه بوده که از دو رینگ فلزی و تعدادی گلوله فلزی یا سرامیکی تشکیل شده است. از این قطعه برای چرخش حرکت، کاهش اصطکاک و تسهیل حرکت دو بخش استفاده می‌ شوند. در ماشین لباسشویی، بلبرینگ‌ ها در پشت دیگ دستگاه و در اطراف محفظه‌ ی شستشو و موتور قرار گرفته است. چرخش درام با کمترین مقاومت و حرکت روان و بی صدا بر عهده بلبرینگ ها بوده و خرابی آن منجر به بروز اختلالات جدی در عملکرد دستگاه می شود.

بلبرینگ ماشین لباسشویی

دلایل خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی

بلبرینگ ها بعد از چند سال بنا به دلایل مختلفی باعث بروز صدای زیاد و مشکل در حرکت دیگ می شود به همین دلیل معمولا این قطعه بعد از ۱۰ سال نیاز به تعویض دارد. برخی از رایج ترین دلایل خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی به شرح زیر است:

استفاده طولانی‌ مدت

یکی از شایع‌ ترین دلایل خرابی بلبرینگ‌ لباسشویی، استفاده مداوم و طولانی‌ مدت از ماشین لباسشویی است. معمولا بعد از چند سال استفاده، بلبرینگ‌ دستگاه دچار فرسودگی می شود و عملکرد خود را از دست می‌ دهند.

بارگذاری لباس زیاد و غیرمعمول

یکی دیگر از دلایل خراب شدن بلبرینگ لباسشویی، گذاشتن لباس زیاد در دستگاه است. لازم به ذکر است هر دیگ لباسشویی توانایی شستن لباس با وزن مشخصی دارد به همین دلیل در صورت گذاشتن لباس بیش از حد، فشار و آسیب به بلبرینگ وارد می شود. به ویژه اگر لباس‌ های سنگین یا بزرگ مثل حوله و پتو در داخل دستگاه قرار گیرد فشار زیادی بر بلبرینگ‌ ها وارد می شود.

گذاشتن لباس زیاد در لباسشویی

نشت آب

نفوذ آب از طریق درزهای درام یا واشرها به قسمت‌ های مختلف ماشین لباسشویی، منجر به زنگ زدگی و خرابی قطعه بلبرینگ می شود.

بیشتر بخوانید: دلایل باز نشدن درب لباسشویی

عدم تعمیر و نگهداری مناسب

اگر به طور منظم ماشین لباسشویی تمیز و اجزای آن بررسی نشوند، احتمال خرابی بلبرینگ‌ ها افزایش می‌ یابد. لازم به ذکر است عدم مراقبت لازم از دستگاه منجر به تجمع مواد شوینده و آلودگی در بلبرینگ‌ ها می شود.

طراحی و ساخت نامناسب

در برخی موارد خراب شدن بلبرینگ دستگاه به دلیل طراحی ضعیف یا استفاده از مواد بی کیفیت در ساخت لباسشویی است. لازم به ذکر است در صورت استفاده صحیح از دستگاه ها باز هم بلبرینگ‌ ها از کار می افتد.

طراحی و ساخت نامناسب لباسشویی

استفاده مکرر و پشت سر هم از لباسشویی

استفاده مکرر و پشت سر هم از ماشین لباسشویی یکی از دلایل رایج خراب شدن بلبرینگ است. در صورتی که ماشین لباسشویی به‌ طور مداوم و بدون استراحت استفاده شود، بلبرینگ‌ و سایر قطعات دستگاه تحت فشار قرار می‌ گیرند. این فشارهای مکرر منجر به فرسایش و خرابی بلبرینگ‌ ها می شود.

مشکل در کاسه نمد و شکستگی شفت

یکی از دلایل خراب شدن بلبرینگ ماشین لباسشویی، مشکل در کاسه نمد و شکستگی شفت است. کاسه نمد وظیفه جلوگیری از آب به داخل بلبرینگ‌ ها را بر عهده دارد اما اگر دچار خرابی شود، آب به بلبرینگ‌ ها نفوذ کرده و باعث زنگ زدگی قطعه می شود.

تراز نبودن لباسشویی

تراز نبودن ماشین لباسشویی باعث خرابی بلبرینگ‌ ها و دیگر قطعات داخلی لباسشویی می شود. اگر ماشین لباسشویی روی سطح صاف و افقی قرار نگیرد، در حین چرخش دچار لرزش و تکان‌ های شدید می شود و فشار زیادی را به بلبرینگ وارد می کند.

تراز نبودن ماشین لباسشویی

علائم خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی

لازم به ذکر است تشخیص دقیق خرابی بلبرینگ‌ ها باید توسط تکنسین های سرویس از ما انجام شود. اما برخی از رایج ترین علائم خرابی این قطعه به شرح زیر است:

  • یکی از اصلی‌ ترین علائم خرابی بلبرینگ‌ ها، شنیدن صدای بلند و غیرعادی هنگام شستشو یا خشک کن است.
  • اگر دیگ ماشین لباسشویی به‌ درستی نچرخد یا چرخش آن به شدت کند شود، احتمال خراب شدن بلبرینگ بسیار بالاست.
  • اگر در حین شستشو و خشک کن شاهد تکان های شدید و لرزش لباسشویی شدید، ممکن است بلبرینگ‌ های دستگاه خراب شده باشد.
  • گاهی اوقات خرابی این قطعه به دلیل نشت آب از دستگاه و زنگ زدگی بلبرینگ رخ می دهد. معمولا این نشتی در اطراف دیگ و قسمت پایین دستگاه بروز می کند.
  • در صورتی که بلبرینگ ها شکسته و آسیب دیده باشد ممکن است روغن موجود در قطعات دستگاه را بر روی لباس مشاهده نمایید.

تعمیر و تعویض بلبرینگ ماشین لباسشویی

روند تعمیر و تعویض بلبرینگ ها بسیار پیچیده و دشوار بوده و نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد. به همین دلیل در صورت خرابی بلبرینگ، بهتر است از نمایندگی ماشین لباسشویی در تهران کمک بگیرید. مراحل تعمیر و تعویض این قطعه در لباسشویی به شرح زیر است:

  1. قبل از هرگونه تعمیر، ماشین لباسشویی باید از برق جدا کنید.
  2. برای دسترسی به بلبرینگ‌ ها، باید درب یا پانل‌ های کناری و پشتی دستگاه را باز کنید.
  3. سپس باید درام را از دستگاه جدا نمایید که این کار به ابزار خاصی نیاز دارد.
  4. پس از دسترسی به بلبرینگ‌ ها، باید آنها را از محفظه خود خارج نمایید و در صورت خرابی باید آنها را تعویض کنید.
  5. بلبرینگ‌ های جدید باید به‌ طور دقیق در محل خود نصب شوند تا منجر به عملکرد صحیح دستگاه شوند.
تعمیر بلبرینگ ماشین لباسشویی

روشهای پیشگیری از خرابی بلبرینگ‌

روشهای مختلفی جهت جلوگیری از خرابی بلبرینگ ها و افزایش عمر لباسشویی وجود دارد که به شرح زیر است:

  • لباس‌ های سنگین را به صورت جداگانه و با دور کم بشویید.
  • مطمئن شوید که ماشین لباسشویی در سطح صاف و همواری قرار دارد.
  • بعد از هر بار استفاده حداقل به مدت ۴ ساعت به دستگاه استراحت دهید.
  • هر سال یکبار دستگاه را توسط تکنسین های حرفه ای تعمیر لباسشویی سرویس کنید.
  • ماشین لباسشویی را به‌ طور منظم تمیز کنید و از تجمع مواد شوینده و آلودگی‌ ها جلوگیری کنید.
  • به ظرفیت لباسشویی دقت فرمایید و همیشه لباس‌ ها را در حجم مناسب در داخل ماشین لباسشویی قرار دهید.

نتیجه گیری
با توجه به مطالب ذکر شده در بالا نتیجه می گیریم، خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی باعث بروز مشکلات زیادی در عملکرد دستگاه می شود. دلایل خرابی این قطعه شامل استفاده مکرر، تراز نبودن دستگاه، نشت آب از کاسه نمد و شکستگی شفت است. تشخیص به‌ موقع خرابی و انجام تعمیرات لازم منجر به افزایش عمر لباسشویی می شود و از هزینه‌ های اضافی جلوگیری می نماید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *